Cuscus cu legume de post

Cuscus (Cous-Cous) – scurta istorie.

Cuscus (Cous-cous) reprezinta un fel de mancare traditionala, din gris obtinut din faina de grau dur), ce se prepara la abur. Acesta este servit in mod traditional alaturi de o tocana din carne sau legume.

Cuscusul este un aliment de baza al bucatariilor nord-africane din Tunisia, Algeria, Maroc, Mauritania dar si Libia, iar intr-o masura mai mica in Orientul Mijlociu si Sicilia.In Tunisia, Algeria, Maroc si Libia, in general, cuscusul este servit alaturi de legume (morcovi, cartofi etc), gatite intr-un sos de rosii picant, sau intr-o tocana, dar si impreuna cu carnea de pui, vita, carnea de miel sau carnea de oaie.

Reteta de cuscus cu legume :

Ingrediente

  •  1 dovlecel
  •  2 ardei grasi, rosu si galben
  •  3 morcovi
  •  1 ceapa
  •  5 rosii mici
  •  1/2 cub concentrat de legume
  •  250 g cuscus paste Băneasa
  •  400 ml apa
  •  40 g unt

Rețetă cușcuș cu legume:

1. Pentru început se face sosul de legume. Se taie morcovii rondele, ardeii în pătrăţele, dovlecelul tăiat cuburi, roșiile pe jumătate și ceapa tocată peştişori. Toate legumele se pun la fiert cu concentratul de legume şi un pic de apă. Se lasă la fiert 30 de minute, amestecând din când în când pentru a evita prinderea.

2. Cu 10 minute înainte de servirea mesei, într-un vas, se topeşte untul, se adaugă cuşcuşul bunătăți Băneasa şi apa clocotită. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert timp de 5 minute.

3. După aceste 5 minute, cu o furculiţă se amestecă şi se lasă să respire 2 minute. Se acoperă până în momentul servirii.

4. Se pun deasupra legumele fierte, se amestecă uşor şi se aduce totul la masă.


O porție de cușcuș cu legume este mâncarea ideală pentru prânz, atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziție să gătești. Este o reţetă foarte simplă şi rapidă, ideală pentru o digestie ușoară.

Pofta buna!

Un gând despre ”Cuscus cu legume de post

Lasă un comentariu