Se apropie,din nou,primavara.Semnele ei se vad peste tot.Mugurii s-au umflat si abia asteapta sa explodeze,pasarile sunt mai guralive si infoiate si incep sa se pupe in cioc,cerul isi alege albastrul care sa se potriveasca cel mai bine cu iarba fragedă…Dar cel mai ademenitor se vede primavara,la piață!Doamne,ce bucurie sa descoperi primele urzicute asezate in gramajoare,leurda lunguiata si iute,untisorul cel sclipicios,patrunjelul salbatic,stevia gustoasa si primele frunze tremuratoare de păpădie.Strecurate cu sfiala ici-colo,prin opulenta de import a pietelor,primele verdeturi de primavara,aduse de tiganci de prin cranguri si din păduri,sunt o vitalitate enorma,proaspete,expresive,adevarate,cu forme simple,colorate in verde numai si numai cu clorofila si emanand miresme ametitoare,d enatura curată.Cat despre gust…le-ai manca cu ochii.Or fi ghioceii si pasarile,vestitorii clasici ai primaverii,dar si urzicile frecate bine cu usturoi,mancarea de leurda si ștevie transformata in salată.Ne plangem mereu:,,unde sunt zapezile de altadata? ,,dar oare primaverile de altadata mai exista pe undeva?Vremurile acelea cu o simplitate divina,cand frunte pietei era ocupata cu ierburile padurii,cu fructele si legumele bune din gospodariile taranesti,de brânza ciobanilor de la munte.Hrana sanatoasa,adevarata,fara adaosuri otravitoare,fara rotunjimi expandate cu injectii estetice.
Stiti ceva?Anul asta,eu imi doresc un buchet de urzicute proaspete,de padure,legate cu roșu,ca sa nu ma deoschi.Si ca sa nu fiu singura in nostalgiile mele patriotarde,va propun sa pornim in primavara asta cu o actiune comună: ,,Fii cu ochii in patru si alege ce e romanesc,, ! Indiferent de unde ne facem proviziile alimentare,sa favorizam telemeaua,laptele de vaca,urzicile,ouale vândute la galetusa si țuica infundata cu cocean de porumb.In felul acesta vom regasi nu doar primaverile de altadata,ci ne vom regasi si pe noi.Greu de crezut,dar pana si mancarea din farfurie te ajută să stii cine esti.
O primavara frumoasa!
Nu am vazut inca urzici. De abia astept sa apara si sa fac un bors de fasole sau cartofi in care sa arunc o mana de urzici.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Mie mi spui!Deja mi ai facut pofta 🙂
ApreciazăApreciază
Urzici, sanatate curata, inca nu au aparut dar eu le astept cu drag!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Minunat articolul, primăvara este anotimpul meu preferat.
ApreciazăApreciază
Superb articol ❤
Ador primăvara ❤
ApreciazăApreciază
Trufandalele de primavara sunt sanatate curata .
ApreciazăApreciază
Urzicile sunt un izvor de sanatate, deabia astept sa apara.
ApreciazăApreciază
Eu abia astept sa fac un bors de loboda sau stevie.
ApreciazăApreciază
Deja am facut un bors de loboda cu ceapa verde ,morcovei,leustean,patrunjel si alte verdeturi,ma bucur ca au aparut,. Imi plac toate trufandalele primaverii !
ApreciazăApreciază
super articol
ApreciazăApreciază
Un articol util.Multumim!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Ador primavara….mereu imi va aduce aminte de prima iesire cu bebelina mea…si de mirosul urzicilor culese de bunica pentru a ni le gati…ai scris foarte frumos!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Am facut un bors cu cartofi am gasit cateva urzici cu leustean !
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Urzicile, spanacul, ştevia 😍 sănătate 💚 curată!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Și eu aștept cu nerăbdare verdețurile de primăvară pentru o cură de sănătate și vitalitate.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Primavara mancam sanatos.Multumim!
ApreciazăApreciat de 1 persoană