Bucurie pe gratis:sa traiesti cu o pisica in casă

cat

  Articolul acesta n-ar trebui,de fapt, sa fie scris.Pisu nu vrea.E pisica mea ,in varsta de zece ani,care,imediat ce ma asez la masa de scris,miaună suparata,imi sare in brate  si se vara intre mine si marginea mesei,cu popoul ei dolofan:,,Scrie daca poti,na! ,,.Bineinteles ca nu pot.Nu pot s-o refuz,și ea toarce in delir absolut.

 Pisu și cu mine suntem un model pentru minunata relatie dintre o pisică și un om.De ce?Primul motiv:Pisu ma inveseleste si-n felul asta are grijă sa ma relaxez regulat.Al doilea motiv:imi cere atentie si mangaieri,un ritual multi-cotidian care mă imblanzeste.Nu exista nici o indoială,animalele ne fac fericiti.De altfel,interesul pentru natura si animale ii este omului innascut.Nevoia de liniste si somn a pisicii,toaleta indelungata pe care si-o face,curatandu-si blănita,torsul ei,ii relaxeaza pe oameni,le creeaza un spatiu familial.Imi amintesc cum era in anii trecuti,nu aveai mult acces la informatiile despre animalute,dar asta nu insemna ca nu le ofeream aceeasi dragoste sincera.Ma gandesc ca in momentul de fata suntem ajutati mai mult sa ne intelegem animalele de companie.Excesul de informatii,sondajele facute de cercetatorii din domeniu ma fac sa-mi tratez si sa-mi inteleg pisica altfel.Aproape ca o vad ca pe un om.Ii stiu doleantele,supararile si momentele de slabiciune.

 Relatia dintre oameni si animale seamana cu cea dintre parinti si copii.Ea cere raspundere,supraveghere,afectiune,indiferent daca este vorba de mangaieri sau hrană.Cu o deosebire fundamentală:intre om si animal se ajunge rar la razboaie pentru putere.Cu animalele nu te poți certa.Pisicile sunt de fata,fac parte din intamplari.Si mai exista un motiv pentru care să tii un animal in casa.Viata noastra sociala este lipsita aproape total de afectiune.

 Cand adoptă un animal,majoritatea oamenilor se uita la infătisare,daca pisica e de rasă sau nu.Dar primul lucru care ar trebui sa ne intereseze e firea lor.Ce vreau sa am in casa,o pisica batranică si lenesa,care sa doarma si sa toarca incontinuu,sau o atleta pur sange,care sa transforme casa in stadion?Sa va dau exemplul meu:Pisu s-a nascut la mine in casa,e un motanel batran care iubeste sa manance,sa doarma si sa fie pupat.In sfarsit ma reusit sa va scriu acest articol.Pentru ca in momentul acesta Pisu ma vaneaza si vrea sa sara in bratele mele,mai mult ca sigur.Fericire cu o asa pisica!

  In plus,va anunt cu drag ca s-a lansat www.cattitude.ro, magazinul online premium de accesorii și mâncare pentru animalele de companie.Pentru ca aveti nevoie de ce e mai bun pentru animalutul vostru.Pisu a zarit din intamplare ceva de mancare pe acest site si mi-a facut semn cu labuta,un bun observator ca el merita un cadou bun de la Mosul,nu credeti?

44 de gânduri despre ”Bucurie pe gratis:sa traiesti cu o pisica in casă

  1. Barcer Mihaela zice:

    Minunat! E cu adevarat o bucurie! Stiu cum e, pt ca si eu am avut pana acum trei pisici! Din pacate, in prezent nu mai am nici una, cu toate ca mi-as mai dori! Culmea… chiar daca la fiecare i-am pus alt nume, pana la urma, fiecare dintre ei (motani toti), era strigat…Pisu!

    Apreciat de 1 persoană

  2. miha mihaela lavinia zice:

    Ce frumos ai scris! Avem si noi o rasfatata in casa pe nume Mitzy,si potspune ca este prima noastra pisica,deoaredeoarece noi eram cu catelusii pana cand a ajuns Mitzy la noi in familie,o iubim cu totii si este o pisicuta foarte isteata niciodata nu si.a facut nevoile in casa,iar cand are chef de joaca iar noi nu,intra pe sub patura si incepe sa ne faca sa ne jucam cu ea,practic este copilul nostru si suntem foarte atasati de ea!

    Apreciat de 1 persoană

  3. Valeria Chertes zice:

    Si eu am o pisicuta, nu de foarte mult timp dar o ador, este cel mai iubitor animalut. Inainte am avut un caine ciobanesc german care mi-a murit si am suferit enorm. La 1 Decembrie aceasta pisicuta a venit la mine in curte si nu a mai plecat, parca cineva ar fi trimis-o sa ne mai incalzeasca sufletul.

    Apreciat de 1 persoană

  4. Gabriela Pana zice:

    Suntem o familie care iubeste animalutele.Din pacate am avut ghinion si catelusul a luat un virus pe care l-a captat si pisicuta si s-au dus…Momentul a fost greu, fetita si acum crede ca Sasha si Tamo sunt la spitalul de animale 😦 Aduc multa bucurie si te destreseaza.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Ioana Mihaela zice:

    Am avut si eu o pisica cand era fata mea mai mica!Era asa dulce si am invatat-o sa faca numai in ladita ei ce o aveam in baie!Niciodata nu fura mancarea si te simtea cand erai trist si venea la tine sa te aline!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Adina Gavriloi zice:

    Și eu îmi doresc o pisicuță sau un cățeluș, dar soțul nu este de acord cu animale la bloc și îi dau dreptate într-un fel.Poate când vom locui la casă, voi adopta măcar câte unul din fiecare.Este tare drăgălaș Pisu al tău.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Palada Alina zice:

    Pisicutele sunt cele mai speciale animale! Ele ar trebui sa faca parte din viata noastra obligatoriu. Eu am crescut cu pisici inca de cand m-am nascut, si continui sa am si in prezent. Pur si simplu nu ma vad traind fara o vietate mica langa mine, pe care sa o mangai, sa o tin in brate, sa o hranesc, sa o alint…sa o iubesc! Cu o pisicuta langa tine, te simti fericit si bucuros ca cineva te asteapta acasa dupa o zi lunga petrecuta departe de ea.
    Sfat: daca nu ai o pisica….cumpara, adopta sau chiar ia una de pe strada!
    Garantat: fericire si multumire sufleteasca! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  8. TRICA VIORICA zice:

    Mare adevar.Am avut o pisica ,rasa Ragdol,alba cu ochii albastri,care a stat cu mine si fiicele mele timp de 15 ani.Facea parte din familie,dar apoi ne-a parasit si tare am suferit.MI-AM PROPUS SA NU IMI MAI IAU NICIUNA,DEOARECE DUREREA A FOST PREA MARE,DAR dupa o perioada de 3 ani,fiica mea cea mare mi-a facut cadou o alta pisica,de care m-am indragostit pe loc si care imi ofera toata dragostea ei. si eu la randul meu,la fel.Sa ai o pisica,inseamna iubire si liniste sufleteasca.

    Apreciază

Lasă un comentariu