Ce produse sa folosesti pentru ingrijirea mainilor in functie de sezon

manos---z

 Atat in lunile mai friguroase, cat si la instalarea caldurii, este important sa acordam o atentie speciala ingrijirii pielii mainilor.
Adeseori, nu putine persoane trateaza problema pielii uscate cu nonsalanta, aceasta fiind privita mai degraba ca o problema estetica, decat una care tine de sanatate. In orice caz, exista numeroase situatii in care uscaciunea si deshidratarea pielii poate fi cauza unui disconfort destul de mare, suficient cat sa afecteze calitatea vietii. Pentru situatiile grave, o vizita la medicul dermatolog se impune de urgenta. Cu toate acestea, de ce sa nu prevenim noi insene aceste inconveniente?
Cand starea vremii se inrautateste, anuntand instalarea iernii, ar fi ideal sa iti faci un stoc de produse cosmetic de calitate, cu o formula speciala care sa ofere hidratarea necesara. Multe creme, potiuni si lotiuni de pe rafturile magazinelor ne imbie cu ambalaje stralucitoare si atragatoare, insa nu toate pot rezolva cu succes problema descuamarii pielii. Personal, am experimentat aceasta problema, a carei cauza principala a constituit-o contactul cu apa si folosirea unui sapun obisnuit, din comert, fara proprietati benefice. In schimb, de cand am inceput sa folosesc un gel antibacterian pentru curatarea in profunzime a unghiilor si mainilor, am observat o imbunatatire a texturii pielii, care si-a recapatat aspectul sanatos. Am completat ritualul de ingrijire, utilizand zilnic o crema bogata in elemente nutritive. Incetul cu incetul, marturisesc ca am devenit dependenta de cremele pentru maini cu unt de shea si cu aloe vera, care se numara printre preferatele mele. Produsele pe baza de plante precum cele enumerate, au rol in regenerarea la nivel de celula, conferind pielii elasticitate si suplete, alaturi de o usoara senzatie de catifelare, asa ca nu trebuie sa ma mai ingrijorez ce vor crede ceilalti cand strang mana unei noi cunostinte, de exemplu.
Vara, expunerea la soare poate afecta pielea. Asadar, este esential sa optezi pentru o crema nutritiva, o crema hidratanta sau o crema de regenerare cu factor de protectie UV. In majoritatea familiilor, femeilor le revine sarcina de a se ocupa cu spalatul vaselor sau diferite activitati de curatenie, care implica utilizarea de produse pe baza de compusi chimici nocivi – agenti de curatare foarte puternici, dar si toxici. De aceea, este recomandabil sa folosesti manusi de protectie. Daca manusile te stingheresc, atunci o crema reparatoare este un “must”!
In concluzie, sfatul meu este sa optezi pentru creme de maini hranitoare, sau intens hidratante, care includ un factor de protectie UV, si sunt lipsite de compusi care pot provoca alergii. Lotiunile pentru corp, maini si picioare din catalogul nostru on-line sunt reprezinta un risc pentru sanatate, fiind in plus simplu de utilizat si aplicat pe piele, iar rezultatele sunt vizibile intr-un timp relativ scurt.

14 gânduri despre ”Ce produse sa folosesti pentru ingrijirea mainilor in functie de sezon

Lasă un comentariu