Reteta vegana clatite delicioase cu ricotta-sos de rosii si salata de zuchinni

       



      Se spune ca mancarea ,,adevarata,, costa mai mult decat cea semipreparata,dar nu e asa deloc:costul mediu al unei mese normale este de aproximativ 20 de lei-folosind ingrediente de calitate-ceea cea inseamna mult mai putin decat mancarea semipreparata,ceva la pachet sau o portie de fast food.
   Prin urmare,m-am apucat mai sarguincios de gatit,si chiar de gatit in stilul sanatos,fara multa carne,grasime sau sare.Astazi va prezint o reteta simpla,dar deosebit de gustoasa,fara carne,deci poate fi gatita mai ales de cei care vor o mancare satioasa si sanatoasa.Despre ce este vorba?Reteta se numeste sugestiv:Clatite cu ricotta,sos de rosii si salata de zuchinni(dovlecei pe romaneste).Se prepara rapid,nu are multe calorii si este foarte buna.

Pentru 4 portii avem nevoie de: 

Sos– 25 grame hribi deshidratati,1 ardei iute rosu,2 catei de usturoi,700 grame pasta de tomate,8 masline negre cu samburi si 1/2 legatura de busuioc.

Clatite:1 ou de gaina mare,400 grame branza ricotta,nucsoara rasa,1 lamaie,40 grame parmezan,1 lingura rasa cu faina,ulei de masline,otet

Salata:400 grame dovlecei verzi mici si tari,1 lingura ulei de masline,1 ardei rosu,1/2 legatura menta,1 lamaie

Preparare:1.Se pun hribii intr-o hrana si se acopera cu apa clocotita.Se sparge oul intr-un castron ,se adauga branza ricotta,se rade deasupra un pic de nucsoara,coaja de la lamaie si parmezanul,se incorporeaza faina,apoi se bat impreuna.Se toarna in tigaie o lingura ulei de masline,apoi se formeaza din compozitie 8 clatite groase si se aseaza in tigaie,intorcandu-se cand devin aurii.2.Se pune o lingura ulei de masline in oala impreuna cu ardeiul iute,maruntit bine si usturoiul nedescojit,batut bine in presa de usturoi.Se toaca fin hribii si se pune si jumatate din apa in care au stat,plus pasta de rosii,se potriveste de sare/.piper si se aduce la fierbere.Se zdrobesc si se incorporeaza maslinele,dupa ce le sunt scosi samburii.Se opresc cateva frunze de busuioc,restul se toaca si se pun in sos.3. Cu ajutorul blenderului se rade dovleacul sau chiar si cu o razatoare simpla de mana.Dupa aceea se transfera intr-un castron,se adauga zeama de lamaie,ulei de masline si condimente.Se toaca marunt ardeiul iute si partea cu frunze a mentei,apoi se amesteca.Clatitele se aseaza peste sos,se presara peste frunzele de busuioc,se stropesc cu otet si se servesc cu felii de lamaie.


Pofta buna!
Cu acest articol m-am alaturat campaniei Fii Activ cu Doppelherz® aktiv Pentru Vegetarieni .

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s